Digital Nomad

Ons leven als hippies & Digital Nomad

Afgelopen jaar ben ik met mijn gezin gaan reizen. Hierdoor veranderde mijn leven als webshop-eigenaar en eCommerce consultant in Digital Nomad. Ik deel graag mijn ervaringen over hoe ik kan reizen en leven in het buitenland, en net wel/net niet genoeg geld verdien om mijn en onze droom voort te zetten. Ik deel hier graag alles,  zodat jij onze droom kan volgen.

 

Digital Nomad

Wat is nou een Digital Nomad? Iedereen heeft zo zijn eigen gedachten hierover. Voor mij is een nomade  iemand die rondreist en op de plek waar hij woont zijn kost verdient. Een digitale nomade is dus iemand die rondreist en die zijn geld digitaal verdient ongeacht waar hij is of op welke plek hij verblijft. 

Waar rekening mee houden als Digital Nomad?

Na meer dan half jaar te hebben gereisd en geleefd als digital nomad, heb ik redelijk ervaring wat opgedaan. Hieronder vast een paar ervaringen die ik graag met je wil delen (de rest volgt in mijn blogs).


--> De eerste is tijdverschil. Ik zal nooit in Nieuw-Zeeland of Amerika kunnen wonen en werken met mijn bestaande bedrijven. Een Nederlandse webshop, klantcontact en de uren waarin Nederlandse consumenten actief zijn, hier ben ik afhankelijk van.

Hiernaast ben ik ook als eCommerce consultant afhankelijk van de werktijden in Nederland. Ondanks dat ik in eerste instantie dacht dat je dan gewoon heel vroeg of heel laat kan bellen, je merkt toch dat je door de dag heen gebeld wordt. Als je dan niet antwoord kan geven, zorgt dit voor meer frustratie dan blijdschap.

--> Hiernaast is de droom van vrijheid EN een eigen bedrijf hebben  -in mijn geval dus een eigen webshop en werken als consultant- niet realistisch. In mijn geval ben ik te afhankelijk van het contact dat ik met consumenten of bedrijven heb. Mocht ik een copywriter of designer zijn die vaak ‘s avonds kon werken of ‘s nachts, dan zou het een ander verhaal zijn.

Houd dus goed in gedachten welk werk je gaat doen en of (en hoe) je contact moet hebben met je klanten. Dit moet in balans zijn. Anders, denk ik,  kan het leven als Digital Nomad je meer in het gevoel van vrijheid kosten dan opleveren.

Digital Nomad jobs

Zelf raak ik geïnspireerd door mensen die hun hart durven te volgen. Die openstaan voor de wereld en die echt volledig durven te gaan voor hun passie. Die de angst voelen, maar toch kiezen om ervoor te gaan.

Ben jij een persoon die ook echt voor een leven als Digital Nomad wilt gaan, en ben je op zoek naar Digital Nomad jobs, mail me dan,. Dan kijken we samen hoe jij mooi werk voor jezelf kan creëren zodat jij jouw hart kan gaan volgen. Het mooiste cadeau dat je jezelf kunt geven... 

©2018 by Dirty Hippies