• Andrew Vafi

Avontuur & familie - toch iets anders dan verwacht

Bijgewerkt: 17 aug 2019

Denia -> Ibiza - 20 januari


Avontuur was voor mij de wereld rondtrekken. Twee dagen op 1 plek (misschien maximaal drie), wandelen in de natuur, lokaal eten en de cultuur ervaren per land of stad. Zo ging ik altijd op reis. Dus zo wilde ik weer op reis. En dan met de hele familie. Hoe moeilijk kan het zijn?De wake up call kwam al in Nederland. Veel vrienden en familie adviseerden ons ; 'Ga goed voorbereid op reis. Zorg voor een huis voor de familie'. Dus we kochten een caravan. Klaar om te gaan.


Nou...de realiteit is dus even heel anders... Of je moet een pro 3.0. zijn qua reizen met kinderen. Er is zo'n familie die met 3 of 4 kinderen in een oude auto over de hele wereld reist. Fascinerend en mooi om naar te kijken. Floortje (Dessing) is zelfs nog langs geweest. Al moet ik eerlijk bekennen dat deze avontuur stijl niets voor mij is. Geschreeuw in de auto bij lange en korte ritten, zorgen dat de kinderen op tijd eten, de caravan die even van baan wisselt omdat er een sterke wind in de flank komt (natuurlijk schreeuwen de kinderen nog steeds), de camping die te klein is voor de caravan, Sabine die ziek was dus ik mocht overdag huisvader zijn en 's avonds ondernemer wanneer iedereen sliep.

Bij elke nieuwe plek op zoek naar supermarkt voor luiers en stokbrood, en ga zo maar door.

Dus nadat ik een maand aan mijn utopische reisstijl had vastgehouden, dacht ik echt ; 'wie hou ik nou voor de gek?' Ik ben 95% van mijn tijd bezig om de (eerste 2) basis behoeften van de Maslow piramide te regelen. En voor de kenner, hier zit genieten of zelfverheerlijking niet bij.


Dus Avontuur 2.0. wordt nu avontuurtje. Nog steeds op avontuur, maar een iets stabieler avontuur. Dus dag! caravan, op zoek naar een huis(je) op een idyllisch plekje. Auto inpakken, skibox volgooien, kinderen inladen, boot op, even kotsen onderweg en hola Ibiza!123 keer bekeken

©2018 by Dirty Hippies