• Andrew Vafi

Hoeveel verdien ik als Digital Nomad?

Bijgewerkt: 19 aug 2019

Het blijft iets spannends voor Nederlanders, gevoelsmatig ongepast, om te vertellen hoeveel je eigenlijk verdient? Voor mij maakt het echt niks uit. Ik geloof in transparantie en ik vind het mooi om te delen. Ik hoop mensen hiermee te inspireren, om ook hun hart te durven volgen. 'Een tocht van 1000 mijl begint met de eerste stap' dat principe. Als je eenmaal onderweg bent, doet het ook soms pijn en valt het tegen. Maar dat is niks vergeleken met die eerste grote stap. Omdat het leven als Digital Nomad echt niet zo moeilijk is. Het moeilijkste is het daadwerkelijk gaan doen.


Ik vertel je met alle liefde - en alle transparantie - , hoeveel ik verdien met mijn twee bedrijven. Om je een beeld te geven. Ik maak omzet met enerzijds mijn webshop, beuk meubels, en anderzijds met mijn e-commerce consultancy bedrijf met mijn twee vrienden en compagnons, online distributeur.


BEUK Meubels - hoeveel verdien ik met mijn webshop?

BEUK Meubels is een webshop. Gestart door een inspirerend verhaal van een eigenaar van een meubelfabriek, die zo gepassioneerd was van zijn product dat het me raakte. Ik zag iemand die van zijn producten hield en dit met alle liefde wilde verkopen. Deze passie was aanstekelijk en zo is BEUK Meubels gestart. Meubels van lokale meubelfabrieken in Nederland, die gebruik maken van duurzame materialen. Met trots stimuleer ik deze productie en consumptie. Goed voor Nederland en goed voor de natuur.

De winst van de webshop is onder te verdelen in verschillende lagen. Te beginnen met de omzet van de consumenten en zakelijke klanten. Daar gaat de btw en inkoop vanaf. De marge is gemiddeld 40%. Dan komen de overige kosten. Logistiek, daar moet je wel snel rekening houden met ongeveer €60 per levering. Als en klant kiest voor montage aan huis dan lopen de kosten logischerwijs nog meer op. De winst die ik per bestelling maak is ongeveer 10 à 15%. De omzet ligt op dit moment op ongeveer €10.000 per maand. Dus mijn maximale winst na de variabele kosten is €1500.

Maar dan zijn we er nog niet. Jammer genoeg! Dan komen nog de kosten van het onderhoud van de webshop (Lightspeed a €150 per maand). Het inzetten van wat extra handjes voor allerlei klusjes € 150 per maand. Kosten voor de retouren, payment (PSP) kosten, telefonie kosten, klantcontact, inzet van cadeaukaarten als excuus bij verkeerde levering, en nog wat kleine posten. Wil je het tot achter de komma weten, laat het me weten, ik deel het graag met je.


€1000 pure winst per maand

Onder aan de streep hou ik dus met een omzet van € 10.000 per maand , ongeveer €1000 over aan pure winst. Met andere woorden dit is mijn salaris of mijn investeringsbudget. Kortom, rijk word ik er niet van :-)


Het grote voordeel is, is dat ik bijna alles geautomatiseerd heb, waardoor ik maar zo'n beetje een half uur tot 1 uur per dag met BEUK Meubels bezig ben. Mijn webshop is (API) gekoppeld aan mijn logistieke partner Bracht, en de bestellingen komen automatisch terecht bij de verschillende fabrieken. Het enige wat ik zelf doe - samen met mijn moeder Margriet - is het klantcontact.


€50 euro per uur

Dus ik steek gemiddeld 30 à 60 minuten per dag in BEUK meubels, met €1000 winst. Komt toch neer op €50 per uur. Niet slecht toch?

Ik vind dat het verhaal van BEUK meer zichtbaarheid verdiend, de lokale productie en het gebruik van duurzame materialen. Om die reden steek ik al bijna 2 jaar al mijn winst in online marketing (denk aan SEO en Google Adwords). Soms zo enthousiast dat ik weer verlies maak. 'Domkop' hoor ik dan weer van mijn vrouw :-)


In de volgende blogs;

* Hoe vinden consumenten mij door online marketing? En wat werkt wel/niet voor me?

* Hoeveel verdien ik met mijn consultancy werk?
121 keer bekeken

©2018 by Dirty Hippies