• Andrew Vafi

Met je blote voeten op het strand. What else?

Bijgewerkt: 30 jul 2019

La Joya - Ibiza . 4 feb 2019


We zitten nu op een plek tussen 2 idyllische strandjes. Cala Llenga en Cala Nova.


Gisterochtend ben ik met Sterre naar het strand gelopen Cala Nova. Eerst een stukje door het bos, zingend natuurlijk, en 2 minuten later waren we op het strand. Sterre gaat zitten, en doet meteen haar laarsjes uit. Heel gewoon, zonder na te denken, alsof dit het eerste is wat je natuurlijk moet doen als je op het strand bent. Ze kijkt me aan en zegt: 'Pap, schoenen uit!We zijn deze reis begonnen met elk onze redenen. Voor Sabine was dit vrijheid en voor mij avontuur, en meer buiten in de natuur zijn. En juist vanwege deze redenen zijn we vertrokken. Maar het schijnt dat je vaak iets krijgt wat je niet verwacht, en ook mij is dit overkomen. Het allermooiste wat ik nu heb mogen ontvangen, is het echte contact met mijn 3 prachtige vrouwen; Sabine, Sterre en Lieve. En dan bedoel ik ECHT contact.


Nu we meer stil staan, heb ik klaarblijkelijk ook meer tijd om dingen te zien die ik in Nederland nooit zag. De twinkeling en passie in de ogen van de ander, alsof je de persoonlijkheid kan zien van de ander in hun ogen. Of de sterke bolle wangetjes van de kleine meiden. Hun blik van openheid en hoop. Het geluk maar ook hun pure woede. De ranzige snoeten na het eten en natuurlijk de keiharde lach. Maar ook het vertrouwen van hen in mij en dat ze hun hoofd op mijn schouder leggen of in slaap vallen in mijn armen op het strand.


Nooit gedacht dat dit het mooiste zou zijn wat de reis mij ging brengen. Terwijl we al jaren met elkaar opgroeien en het altijd zo dichtbij was...

189 keer bekeken

©2018 by Dirty Hippies