• Andrew Vafi

Leef! Of is er leven na de dood?

Bijgewerkt: 17 aug 2019

Iemand kwijtraken die erg dichtbij me staat, doet erg veel met me. Ik vraag me af; waarom loopt het zo? Waarom voelt dit zo onwerkelijk en eindig? Vaak denk ik: is er meer?


Niemand weet het. Elke cultuur en religie had/heeft zo zijn gedachte over het leven na de dood. Hiernamaals, wedergeboorte of dat iemands energie voortleeft in de anderen die nog hier op aarde zijn, Of de sterren die het voorspellen. Het geruststellende is, dat - ongeacht het nu 2,000 voor Christus is - of nu. Niemand weet het. Om die reden is elke gedachte realistisch.


Zelf geloof ik in een mengelmoes van alle geloven, leefstijlen en religies. Taoïsme staat dicht bij me door yin-yang, het Hindoeïsme door wedergeboorte en bovenal geloof ik dat je als mens een vooraf bepaald doel hebt. Durf hier aan over te geven (lees; in te geloven) en de wereld te geven wat je taak is. Dit staat dichtbij de Oosterse filosofie Wu Wei.


Maar heeft het dan wel 'zin' om afscheid te nemen van een dierbare? We zien elkaar misschien wel weer. Who knows? 1 ding is zeker, niemand die leeft weet het. Laten we dan nog maar vasthouden aan onze theorieën en gedachtes en hier rust in vinden. En te genieten nu we nog fysiek dichtbij onze dierbaren zijn...


Andrew


216 keer bekeken

©2018 by Dirty Hippies