• Andrew Vafi

Zeggen wat je wilt

Bijgewerkt: 30 jul 2019

Makkelijker gezegd dan gedaan. 1001 gedachtes over wat je nou écht wilt. Of wie je echt bent? En of je iets mag vragen aan de ander. Of iets kan benoemen? Wat wil je nu echt op reis? Avontuur? Ten koste van de kinderen? Of Sabine (en haar hart) volgen om vrijheid te omarmen. Of verlies je dan weer jezelf?


Het is nu juni. Eind juni om precies te zijn. We zijn nog op Ibiza. Had het eerlijk gezegd niet verwacht. Afgelopen maanden was een avontuur. De caravan gestald op het vaste land van Spanje, Aangekomen 's nachts per boot vanuit Denia. Met storm en overgevende Sabine en Sterre. Na 3 uur een 'helse tocht' , kwamen we op Ibiza aan met 2 oververmoeide kindjes, en grote honger. Omdat alle winkels en restaurants dicht waren (het was middenin de winter) , vraag je je af wat je gaat doen? Op zo'n moment lijkt het universum te helpen. We kregen wat te eten bij de plek waar we gingen slapen. Ik heb de kindjes nog nooit zo zien genieten van een stuk meloen midden in de nacht. Dat zal ik nooit meer vergeten...


We zijn langer gebleven dan vooraf gedacht bij Can Skye (onze verblijfsplek). Sabine zwanger, en dat zorgde ervoor dat onze behoefte aan rust groeide. Een plek voor stabiliteit en ook een vaste plek waar ik kan werken. Want een eigen bedrijf hebben (of 2 in mijn geval) is niet te doen met 2 uur per dag werk. Deze droom is (nog) niet realistisch, het heeft me eerlijk gezegd veel pijn en moeite gekost om deze gedachte/visie los te laten.


Na Can Skye gingen we wonen in een appartementencomplex in La Joya. In een duplex woning om precies te zijn. Prachtig zeezicht en 5 minuten van een van de mooiste strandjes van Ibiza. Maar aan de andere kant, een uiterste droevige sfeer. Het hele complex was namelijk bijna leeg. Het is zo, dat deze appartementen niet verhuurd mogen worden. Het blijft dus eigendom van welvarende mensen die er alleen vaak zijn tijdens de zomer, hoogstens een paar weken per jaar.


Dus probeer je voor te stellen; een buurt met erg prijzige appartementen - en villa's die nog veel duurder zijn - en allemaal leeg. En het ironische is, dat de huurprijzen in Ibiza 'Sky High' zijn omdat er nauwelijks aanbod is. Snap jij het nog?


Als ik ooit een verandering in het leven op grote schaal kan maken, dan zou ik niet gebruikt land of leegstaande huizen teruggeven aan degenen die van de natuur genieten op de plek waar ze een gedeelte van hun leven gepassioneerd willen wonen. Of iemand die daar wilt wonen en met liefde voor die plek wil zorgen.


Zoals je weet hou ik enorm van de natuur. Open, niet in eigendom, maar de natuur zoals hij van nature is...

.

98 keer bekeken

©2018 by Dirty Hippies