Yin Yang, Taoisme of Wu Wei

Ons leven als Hippies

Afgelopen jaar zijn we als gezin vertrokken uit Nederland om meer balans in het leven te vinden. Het leven vanuit het hoofd om te buigen naar het verbinden met het lichaam en natuurlijk ons hart. We zijn nu een tijd onderweg en ervaren dat de wereld meer stil begint te staan in ons hoofd. En er daardoor een compleet andere wereld zich weer voor ons opent.

Taoïsme

Het Taoïsme helpt me om deze wereld beter te begrijpen. Het helpt me om te zien wie ik ben, of hoe we in balans zijn met elkaar (Yin Yang). Het is een systeem waar je je over aan kunt geven, en kiest om de unieke koers te pakken die bij je past (Wu Wei). Kies je om een niet authentieke koers te nemen (lees; dus niet Wu Wei), dan uit dit zich in tegenslagen. Verbinding met je lichaam en je  hart, zorgt er voor mij voor dat ik opensta voor verbinding met de ander, de natuur en de wereld. ​

Yin Yang

Voor mij staat Yin Yang voor het vinden van een balans met jezelf, de ander en de wereld. Je kunt soms kiezen om mee te veren, of je kiest soms er juist voor om kracht uit te oefenen. De ander reageert hier van nature weer terug op. Yin Yang. Aankomende tijd zal ik mijn ervaringen met Yin Yang delen om te inspireren  en te delen over wat het ons brengt. 

 

Wu Wei

Ken je dat gevoel dat je denkt, wat is het doel in mijn leven? Maar je kunt je vinger er niet op leggen.
Het mooie van Wu Wei is - voor mij - de overgave aan het leven zoals het is. Niet dat je niks hoeft te doen, en passief home

alone zit te wachten tot er iets of  iemand aanbelt, maar juist voelt wat er gebeurd als je je overgeeft aan wat er op je pad komt. Het mooie is dan, dat je een keuze hebt wat je teruggeeft. Vanuit wie je bent als persoon. Vanuit authenticiteit en betrouwbaarheid een reactie geven die puur is. 

©2018 by Dirty Hippies